Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 40 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 300 g czerwonych buraków, ugotowanych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
- 80 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 20 g masła
- 10 g oliwy z oliwek
- 320 g ryżu do risotto, np. Arborio, o czasie gotowania 14-15 min
- 20 g octu balsamicznego
- 60 g białego wina, wytrawnego
- 720 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
veya 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - ½ łyżeczki tymianku, suszonego
- ½ łyżeczki soli
- ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- ser kozi, twardy, pokrojony w płatki, do dekoracji
- Besin Değeri
- şuna göre 4 porcje
- Kalori
- 8808.2 kJ / 2103.8 kcal
- Protein
- 71 g
- Karbonhidrat
- 295.2 g
- Yağ
- 72.8 g
- Lif
- 18 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Risotto dyniowe z boczkiem
35min
Risotto z jarmużem
50min
Risotto szparagowe
20min
Risotto z groszkiem i miętą
40 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min
Risotto z cukinii
45 min
Risotto pomarańczowe
45 min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 Min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 min
Risotto z grzybami
1hod. 5min