Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Everyday Indian curry paste
- 30 g cumin seeds
- 2 - 3 dried bay leaves
- 30 g coriander seeds
- 1 tsp whole cloves
- 12 cardamom pods (black)
- ½ cinnamon quill
- ¼ tsp black peppercorns
- 2 tsp Kashmiri chilli powder
- 1 tbsp ground ginger
- 2 tsp ground turmeric
- 5 brown onions (approx. 700 g), cut into quarters
- 2 fresh long green chillies, trimmed and cut into halves (optional)
- 1 tbsp garlic paste (see Tips)
- 1 tbsp ginger paste (see Tips)
- 40 g ghee (see Tips)
- 40 g canola oil
- 30 fresh curry leaves
- 800 g canned whole tomatoes
- 1 tbsp brown sugar
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 tsp salt
Dal
- 100 g urad dal (see Tips)
- 80 g toor dal (see Tips)
- 250 g water, plus extra for soaking
- 15 g fresh coriander, leaves, stalks and roots, cut into thirds, plus extra leaves for garnishing (see Tips)
- 10 g fresh mint, leaves only, plus extra for garnishing
- 30 g ghee (see Tips)
- 1 - 2 brown onions (approx. 200 g), cut into quarters
- 5 fresh long green chillies, trimmed, cut into halves and deseeded, if preferred
- 1 tbsp garlic paste (see Tips)
- 1 tbsp ginger paste (see Tips)
- 400 g canned chopped tomatoes
- ½ tsp Kashmiri chilli powder
- 1 tsp garam masala (see Tips)
- 1 ½ tsp salt
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 910.7 kJ / 216.8 kcal
- Protein
- 9.4 g
- Karbonhidrat
- 23.7 g
- Yağ
- 8.4 g
- Doymuş Yağ
- 3.5 g
- Lif
- 11 g
- Sodyum
- 746.7 mg