Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Pastry
- 250 g plain flour, plus extra for dusting
- 80 g ghee, plus extra, melted, for brushing (see Tips)
- 2 tbsp natural yoghurt
- 50 g water
- 1 tsp salt
Filling
- 8 sprigs fresh coriander, leaves and stalks only
- 100 g carrot, cut into quarters
- 100 g potato, cut into cubes (3 cm)
- 2 fresh green chillies, trimmed and cut into halves
- 100 g frozen green peas
- 1 tbsp olive oil
- 3 tsp ginger paste (see Tips)
- 1 tsp black mustard seeds
- 10 - 20 fresh curry leaves
- 1 ½ tsp cumin seeds
- ¼ tsp Kashmiri chilli powder
- 1 ½ tbsp lemon juice
- ¼ - ½ tsp salt
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 682.5 kJ / 162.5 kcal
- Protein
- 3.8 g
- Karbonhidrat
- 17.5 g
- Yağ
- 8.6 g
- Doymuş Yağ
- 4.2 g
- Lif
- 2.5 g
- Sodyum
- 275.5 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Sabji (vegetable) curry
30min
Falafel in square flatbread (R'Gaif bread) with tahini sauce
26h 15min
Sambhar
1h 30min
Pittu
3h
Lentil curry (dahl)
30min
Cheese and spring onion galette
1h 15 min
Broccoli mustard pasties
1j 55 menit
Potato karakari
50min
Samosa with fresh tomato chutney
2h
Masala bread rolls
1h 15 min
Durban naan
1h 45min
Roti
2h