Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Gremolata
- 10 g skórki z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
- 1 ząbek czosnku
- 10 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1 szczypta rozmarynu, suszonego
- ½ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Ossobuco po mediolańsku
- 4 plastry cielęciny, giczy z kością, o grubości ok. 1,5 cm
- ½ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżka mąki pszennej
- 30 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 40 g oliwy z oliwek
- 10 g masła
- 100 g białego wina, wytrawnego
-
100
g wody
veya 100 g rosołu
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 1724 kJ / 411.8 kcal
- Protein
- 50.3 g
- Karbonhidrat
- 4 g
- Yağ
- 19.8 g
- Doymuş Yağ
- 6 g
- Lif
- 0.7 g
- Sodyum
- 809 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Risotto z halibutem
55 Min
Gulasz jagnięcy (spezzatino)
1 godz. 45 min
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1 godz. 40 min
Szaszłyki z miecznika z sosem teriyaki
40min
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1 Std. 10 Min
Ossobuco
1 Std. 10 Min
Kotlety (kofty) z jagnięciny i fety w greckim stylu
30 Min
Wołowina po burgundzku; Ciasto cytrynowe z syropem cytrynowym
2 godz. 20 min
Risotto po mediolańsku
30 Min
Chimichurri
5 Min
Wołowina w czerwonym winie
2h 10min
Bitki wołowe z sosem pieprzowym i szpinakiem
1 godz. 20 min