Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Gremolata
- 10 g skórki z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
- 1 ząbek czosnku
- 10 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1 szczypta rozmarynu, suszonego
- ½ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Ossobuco po mediolańsku
- 4 plastry cielęciny, giczy z kością, o grubości ok. 1,5 cm
- ½ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżka mąki pszennej
- 30 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 40 g oliwy z oliwek
- 10 g masła
- 100 g białego wina, wytrawnego
-
100
g wody
veya 100 g rosołu
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 1724 kJ / 411.8 kcal
- Protein
- 50.3 g
- Karbonhidrat
- 4 g
- Yağ
- 19.8 g
- Doymuş Yağ
- 6 g
- Lif
- 0.7 g
- Sodyum
- 809 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Eskalopki cielęce w sosie śmietanowym z pieczarkami
45 Min
Gulasz z polentą
2 godz.
Dorsz z aïoli i warzywami
50min
Crostini z kremem z bakłażana i mozzarellą
1 Std.
Sos z czerwonego wina
40min
Risotto po mediolańsku
30 Min
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1h 10min
Krewetki i kalmary z selerem naciowym
30 Min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35 Min
Sauté z cielęciny
1h 25min
Sałatka z fenkułu i kaszy bulgur z cytrusowym dressingiem
35 Min
Risotto z owocami morza
1h 5min