Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Tavuk
- 12 derili tavuk baget (ortalama 1900-2000 g)
- 2 yk susam yağı
- tuz, damak tadınıza göre
- karabiber, damak tadınıza göre
Portakal Sosu
- 15 g zencefil, taze kök, soyulmuş, küçük parçalara bölünmüş
- 1 diş sarımsak
- ½ tk tane karabiber
- 115 g soğan, dörde bölünmüş
- 1 yk susam yağı
- 170 g portakal marmeladı
- 15 g hoisin sosu
- 30 g soya sosu
- 1 adet yıldız anason
- ½ tk kimyon
- ½ tk kırmızı pul biber
- 1 yk mısır nişastası
- 1 yk su
- susam tohumu, herhangi bir renk, süslemek için
- portakal, süslemek için, dilimlenmiş
- pirinç, haşlanmış, servis için
- Besin Değeri
- şuna göre 1 adet
- Kalori
- 2105.5 kJ / 503.2 kcal
- Protein
- 32.3 g
- Karbonhidrat
- 12.4 g
- Yağ
- 35.6 g
- Doymuş Yağ
- 9.2 g
- Lif
- 0.4 g
- Sodyum
- 312.1 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Sütlü Türk Kahvesi
5min
Haşhaşlı Ponçik
1 Std. 30 Min
Bitter Çikolatalı ve Kırmızı Şarap Soslu Kek
1 Std. 40 Min
Pesto Soslu Makarna Salatası
35min
Meksika Fasulyesi ve Köz Mısırlı Salata
40min
Peynirli Omlet
15min
Sotelenmiş Ananas
Değerlendirme yok
Limon ve Hardallı Somon ve Yeşil Püre
50min
Tavuk Baget ve Biralı Sos
1 Std. 30 Min
Limon Otu ve Zencefilli Bitki Çayı
15min
Limon Kreması (Lemon Curd)
20min
Çilekli Kıtır Çörekler
1 Std. 30 Min