Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
French chicken liver pâté
- 80 g onion (approx. ½ onion)
- 1 garlic clove
- 150 g unsalted butter, cut into pieces
- 250 g chicken livers, trimmed
- 60 g Port or Madeira wine
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 1 - 2 pinches sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Port Jelly
- 1 gold strength gelatine leaf
- ice cold water, to soak
- 100 g Port or Madeira wine
- bread of choice, to serve
- cornichons, to serve
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 701.2 kJ / 167.6 kcal
- Protein
- 4.7 g
- Karbonhidrat
- 3.3 g
- Yağ
- 13.4 g
- Doymuş Yağ
- 8.1 g
- Lif
- 0.2 g
- Sodyum
- 39 mg
Alternatif tarifler
Chicken and port pâté
1hod. 30min
Sous vide chicken liver pâté (TM6)
2h 20min
Pâtè with Riesling
3hod.
Prawn bisque with lemon myrtle (Andrew Fielke)
55 min
Olive oil, garlic and almond soup
5min
Peaches in white wine syrup
4h
Spiced panna cotta with orange gin jelly
24 Std. 35 Min
Rustic Spice Mix for Bread
5min
Lime panna cotta with gin and finger lime granita
24 Std. 30 Min
Smoked salmon mousse
5min
Smoked trout pâté
3hod. 15min
Chicken liver pâté
2h 20min