Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 500 g dried chickpeas
- water, for soaking chickpeas
- 100 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
- ½ bunch fresh coriander, thick stems removed, cut in pieces, plus extra roughly chopped for serving
- ¼ bunch fresh parsley, thick stems removed, cut in pieces, plus extra roughly chopped for serving
- ¾ tsp ground cumin
- 1 ½ tsp salt
- 1 pinch chilli powder, any type
- 1 dash lemon juice
- 1 medium egg
- 30 g breadcrumbs (see tip)
- 40 g sesame seeds
- 40 g nigella seeds
- 40 g olive oil
- 200 g mixed peppers, cut in strips (5 mm x 5 cm)
-
10
g yellow curry paste
veya red curry paste - 400 g tinned chopped tomatoes
- 200 g coconut milk
-
1 - 2
pinches sugar
veya coconut sugar, to taste - ¼ tsp ground black pepper
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
veya 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade -
vegetable oil, for frying
veya sunflower oil
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 3099 kJ / 741 kcal
- Protein
- 23 g
- Karbonhidrat
- 67 g
- Yağ
- 46 g
- Doymuş Yağ
- 10 g
- Lif
- 14 g
- Sodyum
- 676 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Coconut and Spinach Dahl
50 dk
Quick Falafel
30min
Crispy Korean Tofu
1h 20min
Sumac-spiced Houmous
5 dk
Beetroot Harissa Falafel with Tomato Pomegranate Salad
12h 45min
Hummus with Peas and Beans
25 Min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne; Limoncello Sorbet
12h 20min
Aubergine in Coconut and Peanut Sauce with Basmati Rice
30min
Black-eyed Bean Stew with Vegetables
2 Std. 10 Min
Bulgar and Red Lentil Soup
1sa
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45min
Roasted Red Pepper and Walnut Dip (Muhammara)
1h 10min