Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 560 g water, lukewarm
- ½ tsp saffron threads
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 2 tbsp olive oil
- 180 g Arborio rice
- 80 g dry sherry
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 pinch sea salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste, plus extra to serve
- 200 g raw prawns, shelled and cleaned
- ½ lemon, zest only, finely grated, no white pith
- 2 - 3 tsp butter (optional)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 2620.4 kJ / 626.3 kcal
- Protein
- 20.5 g
- Karbonhidrat
- 81.6 g
- Yağ
- 18.8 g
- Doymuş Yağ
- 4.7 g
- Lif
- 3.8 g
- Sodyum
- 647.1 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Prawn saganaki with feta
35min
Pea and ham soup
2h 20min
Salmon and fennel risotto
30min
Chicken cacciatore
50min
Mushroom risotto
30min
White fish and lemon risotto
30min
Champagne poached chicken terrine
1 godz. 30 min
Asparagus risotto
40min
Chicken liver pâté
2h 20min
Mediterranean seafood rice with chorizo
1h 5min
Risotto with zucchini and prawns
1h 15min
Risotto with lemon, thyme and feta
30min