![Chicken and port pâté Chicken and port pâté](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D87037A2-C6C9-4718-81F6-635721B58ABC/Derivates/F8BF8965-56EA-49C0-A20F-42315E61FE38.jpg)
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Pâté
- 1 eschalot, cut into halves
- 1 shortcut bacon rasher (approx. 40 g), rind removed and cut into pieces
- 50 g butter, cut into cubes
- ½ tsp dried thyme
- ¼ tsp ground allspice
- 40 g Port
- 100 g chicken livers, washed and patted dry
- ¼ tsp sea salt
- ¼ tsp ground white pepper
- 40 g double cream
- 1 pinch ground ginger
White balsamic reduction
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 500 g white balsamic vinegar
- 50 g dry sherry
- 80 g raw sugar
- 2 dried bay leaves
- 8 white peppercorns (see Tips)
- 6 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into halves
Jelly topping
- 1 gelatine leaf (titanium strength)
- 80 g Port
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1945.5 kJ / 463.2 kcal
- Protein
- 14.5 g
- Karbonhidrat
- 11.8 g
- Yağ
- 33.9 g
- Doymuş Yağ
- 20.9 g
- Lif
- 0.7 g
- Sodyum
- 630.7 mg
Alternatif tarifler
Chicken liver pâté
2u. 20min
Mayonnaise
5min
Goat's cheese
18h
Achcharu (pickle)
48 Std. 30 Min
Smoked trout pâté
3 godz. 15 min
Wasabi mayonnaise
10min
Gougère puffs with salmon mousse
25h 35min
Gin and tonic sorbet with cucumber
12h
Spiced panna cotta with orange gin jelly
24 Std. 35 Min
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25h 15min
Olive and fennel grissini
25 Std. 30 Min
Caramelised onion jam gravy
2 godz. 5 min