Szafranowe risotto ze szparagami

Szafranowe risotto ze szparagami

4.3 182 değerlendirme
Hazırlık 10 dk
Toplam 35 dk
4 porcje

Malzemeler

  • 35 g cebuli pokrojonej w 1 cm piórka
  • 350 g zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 30 g oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki szafranu, mielonego (patrz wskazówka)
    1 łyżeczka nitek szafranu
  • 320 g ryżu do risotto (np. Arborio lub Carnaroli), o czasie gotowania 16-18 min
  • 60 g białego wina, wytrawnego
  • 700 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 20 g masła
  • ser parmezan, tarty (isteğe bağlı) do posypania

Zorluk

kolay


Besin Değeri şuna göre 1 porcję

Sodyum 627 mg
Protein 8.7 g
Kalori 1766 kJ / 422 kcal
Yağ 12.2 g
Lif 2.7 g
Doymuş Yağ 4 g
Karbonhidrat 68.1 g

Gördüklerinizi beğendiniz mi?

Bu tarif ve 100 000'den fazla tarif sizi bekliyor!

30 günlük ücretsiz denememize kaydolun ve Cookidoo® dünyasını keşfedin. Hiçbir koşul yok.

Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgi


Bunları da beğenebilirsiniz...