Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 360 g glutinous rice
- water, for soaking
Serunding udang kering (dried shrimp floss)
- 50 g dried shrimp (see Tips)
- 5 - 7 dried red chillies, deseeded
- warm water, for soaking
- 30 g vegetable oil
- 120 g fresh grated coconut (see Tips)
- 1 stalk lemongrass, white part only, cut into pieces (2-3 cm)
- 30 g eschalots
- 2 garlic cloves
- ½ tsp ground coriander
- ¼ tsp ground cumin
- ¼ tsp ground fennel seeds
Pulut panggang (rice packets)
- 480 g coconut milk
- 1 tsp salt
- 4 pandan leaves, tied into knots
- 1200 g water
- 11 banana leaves, cut into rectangles (approx. 23 x 17 cm) and rinsed (see Tips)
- vegetable oil, for greasing
- Besin Değeri
- şuna göre 1 piece
- Kalori
- 739.5 kJ / 176.1 kcal
- Protein
- 2.6 g
- Karbonhidrat
- 26.6 g
- Yağ
- 6.3 g
- Doymuş Yağ
- 3.3 g
- Lif
- 1.9 g
- Sodyum
- 11.6 mg
Alternatif tarifler
Sambal Belacan
10min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1 godz. 15 min
Roti Canai (Roti Prata)
3h 55min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40min
Kuih ketayap (crêpes with sweet coconut filling)
55min
Mantou buns
1h 30min
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55min
Nasi Lemak
45 min
Kaya (coconut jam)
1h 10min
Pulut Inti (Glutinous Rice With Sweet Coconut)
50min
Sambal chilli
35min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30 min