Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 4 - 7 dried red chillies, deseeded
- warm water, for soaking
- 1 - 2 tsp chilli powder
- 1 tsp ground coriander
- ½ tsp ground fennel seeds
- ½ tsp ground cumin
- 1 tbsp salt
- 2 tsp sugar
- 1 whole chicken (1800-2000 g)
- 50 g vegetable oil
- 5 eschalots
- 4 garlic cloves
- 3 - 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 3 - 4 cm piece fresh turmeric, peeled
- 3 - 4 cm piece fresh galangal, peeled
- 3 candlenuts (see Tips)
- 2 stalks lemongrass, white part only, cut into pieces (3 cm)
- 300 g coconut milk
- 4 pandan leaves, tied into knots (see Tips)
- 750 g water
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 3378.7 kJ / 804.5 kcal
- Protein
- 61 g
- Karbonhidrat
- 5.5 g
- Yağ
- 60.3 g
- Doymuş Yağ
- 21.3 g
- Lif
- 2.8 g
- Sodyum
- 1672.8 mg
Alternatif tarifler
Ayam kapitan (chicken curry)
45min
Nasi tomato (tomato rice)
40min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1 Std. 15 Min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1 Std. 20 Min
Nasi impit (compressed rice cakes)
6h 40min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 Std. 25 Min
Chicken Rendang
45min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1 Std.
Sambal kacang (peanut sauce)
35min
Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)
30min