Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 8 - 10 dried red chillies
- 100 g eschalots
- 1 garlic clove
- 1 stalk lemongrass, white part only, cut into pieces (3 cm)
- 2 tsp shrimp paste (see Tips)
- 50 g vegetable oil
- 1 tsp Baba's fish curry powder (see Tips)
- 200 g water
- 2 tbsp tamarind paste
- ½ - 1 tsp salt
- 1 tsp sugar
- 500 - 600 g boneless snapper fillets, cut into pieces (6 cm - see Tips)
- 200 g tomato, cut into wedges
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only, roughly chopped
- 100 g okra (ladies‘ fingers), cut into pieces (approx. 4 cm)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1433.9 kJ / 341.4 kcal
- Protein
- 33.2 g
- Karbonhidrat
- 15.4 g
- Yağ
- 15.4 g
- Doymuş Yağ
- 2.2 g
- Lif
- 5.8 g
- Sodyum
- 762.9 mg
Alternatif tarifler
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20min
Ayam kapitan (chicken curry)
45 min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1 godz. 15 min
Char Kway Teow
15min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1 godz. 20 min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1h 25min
Nasi Lemak
45 min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1 godz.
Nasi Lemak
45 min
Sambal Petai Prawns
20min
Sambal Belacan
10min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30 min