![Lentil purée (Moujadarra) Lentil purée (Moujadarra)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2c149b4a-35d6-447e-898c-a0f290c25aad/Derivates/e0fa951c-adeb-46d5-b7ce-efb63e0558f4.jpg)
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 200 g brown onion, cut into thin slices
- 200 g brown onion, cut into pieces
- 60 g sunflower oil, plus extra for frying
- 300 g dried lentils (brown)
- 1600 g water
- 2 tsp salt, plus extra to taste
- 1 pinch ground white pepper, plus extra to taste
- 50 g basmati rice, rinsed
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1417.1 kJ / 337.4 kcal
- Protein
- 13.7 g
- Karbonhidrat
- 33.9 g
- Yağ
- 14.4 g
- Doymuş Yağ
- 1.5 g
- Lif
- 8 g
- Sodyum
- 941.7 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Bamia (okra and meat stew)
55 dk
Tarator (tahini dip)
5min
Cracked wheat and tomato kibbeh
50 dk
Chicken moghrabieh
25 godz. 15 min
Sweet cheese pastry (knafeh)
3 Std.
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2h
Spiced rice pudding (meghli)
50 dk
Lentil puree (moujadarra)
1h 25min
Fatayer (spinach turnovers)
1sa 35 dk
Mouhallabieh (milk pudding)
4h 30 min.
Samke harra
35 dk
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1sa 30 dk