Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Mantı Hamuru
- 250 g un
- 1 yumurta
- 1 tk tuz
- 100 g su
- 1 tk limon suyu
Yoğurt Sosu
- 2 diş sarımsak
- 250 g yoğurt, tam yağlı
- ¼ tk tuz, damak tadına göre
Mantı İçi
- 40 g soğan, ikiye bölünmüş
- 5 dal maydanoz, taze, sadece yaprakları
- 150 g dana kıyma
- ¼ tk tuz, damak tadına göre
- ¼ tk toz karabiber, damak tadına göre
- un, serpmek için
- su, mantıları pişirmek için
Salçalı Tereyağ Sosu
- 1 ½ - 2 yk tereyağı
- 1 tk kuru nane
- 2 yk domates salçası
- 1 tk tatlı kırmızı toz biber
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 1850 kJ / 442.2 kcal
- Protein
- 17.5 g
- Karbonhidrat
- 55.3 g
- Yağ
- 16.5 g
- Doymuş Yağ
- 7.9 g
- Lif
- 2.7 g
- Sodyum
- 955.1 mg
Alternatif tarifler
Patates ve Kefirli Ekmek
1h 50 min
Karabuğdaylı Ekmek
2h 30min
Keten Tohumlu ve Susamlı Pratik Ekmek
1h 35 min
Biberiye, Anason ve Vanilyalı Çay
Değerlendirme yok
Pratik Tam Buğdaylı Tost Ekmeği
1ωρ. 20 λεπτ.
Chawan Mushi - Japon Usulü Buharda Yumurta
35 min
Ev Yapımı Erişte
1 Std. 5 Min
Ceviz ve Havuçlu Ekmek
2h
Karamelize Elmalar
Değerlendirme yok
Tencerede Pratik Ekmek
2h 20 min
İçli Köfte
2h
Zencefilli Limonata
10 min