Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Mantı Hamuru
- 250 g un
- 1 yumurta
- 1 tk tuz
- 100 g su
- 1 tk limon suyu
Yoğurt Sosu
- 2 diş sarımsak
- 250 g yoğurt, tam yağlı
- ¼ tk tuz, damak tadına göre
Mantı İçi
- 40 g soğan, ikiye bölünmüş
- 5 dal maydanoz, taze, sadece yaprakları
- 150 g dana kıyma
- ¼ tk tuz, damak tadına göre
- ¼ tk toz karabiber, damak tadına göre
- un, serpmek için
- su, mantıları pişirmek için
Salçalı Tereyağ Sosu
- 1 ½ - 2 yk tereyağı
- 1 tk kuru nane
- 2 yk domates salçası
- 1 tk tatlı kırmızı toz biber
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 1850 kJ / 442.2 kcal
- Protein
- 17.5 g
- Karbonhidrat
- 55.3 g
- Yağ
- 16.5 g
- Doymuş Yağ
- 7.9 g
- Lif
- 2.7 g
- Sodyum
- 955.1 mg
Alternatif tarifler
Surumi ve Krem Peynirli Sushi (Osmancık Pirinci ile)
1 Std. 20 Min
Çiğ Pancar ve Havuçlu Brezilya Salatası
Değerlendirme yok
Pinyata Çikolata
6h 35min
Ev Yapımı Erişte
1 godz. 5 min
Otlu Gözleme
1 Std. 50 Min
Buharda Lahanalı ve Etli Çin Mantısı
1h 35 min
Sütlü Türk Kahvesi
5 Min
Surimi ve Krem Peynirli Sushi
1 Std. 20 Min
Baklava
6h 30min
Sokak Simiti
2 Std. 30 Min
İçli Köfte
2h
Lahmacun (Bol Sebzeli ve Sarımsaklı)
1 Std.