Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Char siu marinade
- 30 g piece fresh ginger, peeled
- 5 garlic cloves
- 60 g eschalots
- 2 tsp Chinese five spice
- 60 g hoi sin sauce
- ½ tsp ground white pepper
- 40 g water
- 30 g molasses
- 50 g Shaoxing wine
- 40 g dark soy sauce
- 1 tbsp tomato sauce
- 500 g boneless skinless pork belly, cut into 3-4 pieces
Buns
- 1 tbsp dried instant yeast
- 300 g plain flour
- 2 tsp baking powder
- 50 g cornflour
- 50 g caster sugar
- 180 g warm water
- 10 g vegetable oil
Char siu bao
- 2 tbsp cornflour
- 600 g water, plus extra as needed
- 3 spring onions/shallots, white and light green part only, cut into pieces (1 cm)
- 1 tbsp oyster sauce
- 1 tbsp dark soy sauce
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portions
- Kalori
- 1162.4 kJ / 276.8 kcal
- Protein
- 14.2 g
- Karbonhidrat
- 33.9 g
- Yağ
- 8.8 g
- Doymuş Yağ
- 2.8 g
- Lif
- 2.8 g
- Sodyum
- 563.1 mg
Alternatif tarifler
Hong shao rou (braised pork belly)
1h 15min
Beef buns
50min
Luo bo gao (radish cakes)
25h 20min
Dim sum 'Shao mai'
2 godz.
Steamed pork pancakes (Bianca Mazur)
28h 20min
Xian rou bao zi (steamed pork buns)
2 godz. 30 min
Soup dumplings (xiao long bao)
26 Std. 50 Min
Banh mi (Vietnamese sandwich)
4h 35min
Banh bao (steamed pork buns)
2 Std. 45 Min
Teriyaki salmon bao
1h 50 min
Cha gio (spring rolls)
55 min
Steamed pork buns (baozi)
2 godz. 30 min