Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Dough
- 100 g water
- 1 egg
- ¼ tsp salt
- 280 g plain flour
- cornflour, for dusting
Peanut sauce
- 100 g hot water, plus extra 50 g if needed
- 20 g piece fresh ginger, peeled
- 2 garlic cloves
- 30 g peanut oil
- 100 g raw peanuts
- 30 g light soy sauce
- 2 tsp brown sugar
- 2 tsp Shaoxing wine
- 1 tsp chilli powder
Chilli oil
- 1 garlic clove
- 20 g dried chilli flakes
- 100 g vegetable oil
- ½ tsp sea salt flakes
Wontons
- 50 g eschalots (approx. 2)
- 30 g piece fresh ginger, peeled and cut into slices (1 cm)
- 2 garlic cloves
- 350 g raw prawns, peeled, deveined and tails removed
- 40 g canned water chestnuts, drained
- 1 tsp fish sauce
- ½ tsp ground white pepper
- 1 tsp Chinese five spice
- 1 tbsp cornflour
- vegetable oil, for greasing
- 500 g water, plus extra for brushing
- 20 g raw peanuts, cut into pieces, for garnishing
- 4 spring onions/shallots, cut into thin slices, for garnishing
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portions
- Kalori
- 598.3 kJ / 142.5 kcal
- Protein
- 6 g
- Karbonhidrat
- 10.6 g
- Yağ
- 8.3 g
- Doymuş Yağ
- 1.3 g
- Lif
- 1.4 g
- Sodyum
- 263.8 mg
Alternatif tarifler
Wonton soup
1sa
Pork san choy bau
25 Min
Banh mi (Vietnamese sandwich)
4 godz. 35 min
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1sa
Pork gyoza with soy dipping sauce
1sa
Dim sum 'Shao mai'
2sa
Bun bo hue (spicy noodle soup)
1sa 50 dk
Bun bo vien cha gio (meatballs and noodles with spring rolls)
1h 10min
Sichuan pepper and chilli salt squid
30min
Prawn dumplings (xia jiao)
1h 15min
Pork and prawn dumplings
55min
Cha gio (spring rolls)
55min