
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Nasi Dagang
- 400 g white Jasmine rice soaked in hot water for 20 minutes
- 100 g glutinous rice soaked in hot water for 20 minutes
- 20 g fresh ginger thinly sliced
- 50 g shallots thinly sliced
- 200 g coconut milk
- 2 tsp fenugreek seeds
- 1 tsp salt
- 1200 g water
Acar
-
200
g carrots cut in strips (5 cm x 1 cm)
-
200
g Japanese cucumbers cut in strips (5 cm x 1 cm)
- 100 g onions cut in thin slices
- 2 garlic cloves cut in thin slices
- 1 fresh red chilli cut in thin slices
- ½ tsp salt
- 1 tbsp sugar
- 4 tbsp vinegar
Gulai Ikan Tongkol
- 1 tbsp coriander seeds
- 1 tbsp fennel seeds
- 1 tbsp cumin seeds
- 1 tsp cardamom seeds
- 1 cinnamon stick
- 3 star anise
- 6 cloves
- 20 g dried chillies deseeded, soaked to soften
- 50 g shallots
- 4 garlic cloves
- 15 g fresh ginger
- 45 g fish curry powder
- 1 tbsp kerisik (toasted coconut paste) (isteğe bağlı)
- 10 g galangal
- 10 g fresh turmeric
- 1 tsp tamarind extract
- 350 g water
- 50 g cooking oil
- 10 bird's eye chillies
- 1 tsp salt
- 200 g coconut milk
- 1 dried tamarind piece
- 15 g palm sugar
- 1000 g black tuna (ikan tongkol) (approx. 1 fish), cut in pieces (2.5 cm)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 834.7 kcal / 3492.2 kJ
- Protein
- 45 g
- Yağ
- 29.1 g
- Karbonhidrat
- 104.2 g
- Lif
- 13.6 g
- Doymuş Yağ
- 19.2 g
- Sodyum
- 1444.2 mg