Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 700 g lamb shanks, fat trimmed, cut in cubes (3 cm)
- 2300 g water
- 10 garlic cloves
- 30 g fresh ginger
- 2 fresh green chillies, deseeded
- 150 g red onion, cut in halves
- 100 g shallots
- 50 g ghee
- 2 tsp cumin seeds
- 10 cloves
- 2 dried bay leaves
- 1 tsp ground black pepper
- 5 cardamom pods
- 2 fresh lemongrass, white part only
- 3 star anise
- 25 g kurma mix powder, store-bought or homemade (see tips)
- 200 g tomatoes, cut in wedges
- 150 - 200 g potatoes, cut in cubes (2 cm)
- 1 tsp ground turmeric
- 2 tsp salt, adjust to taste
- 2 tsp chicken stock powder
- 2 - 5 bird's eye chillies (chilli padi), cut in halves
- 30 g fried shallots, to garnish
- 5 stalks fresh coriander, leaves only, chopped, to garnish
- 5 stalks Chinese celery, leaves only
- 2 sprigs spring onions, thinly sliced, to garnish
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1243 kJ / 297 kcal
- Protein
- 29 g
- Karbonhidrat
- 21 g
- Yağ
- 12 g
- Doymuş Yağ
- 6 g
- Lif
- 5 g
- Sodyum
- 985 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Ayam Goreng Kunyit (Stir Fried Chicken with Turmeric)
15 Min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 min
Nasi Lemak
45 min
Daging Kicap Meletup (Spicy Soy Beef)
45 min
Tom Yum Goong
30 min
Tom Yam Mee Hoon
30 min
Thai Steamed Fish With Lime
30 min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2h 45min
Kam Heong (Golden Fragrance) Prawns
25 min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min
Nasi Arab (Arabian Rice)
45 min
Laksam (Kelantan Flat Rice Noodles in Fish Gravy)
2h 25min