Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 500 g medium-sized prawns, whiskers removed, cleaned and deveined, patted dry with paper towel
- 100 g cooking oil
- 30 g dried chillies, deseeded, soaked to soften
- 100 g shallots
- 4 garlic cloves
- 20 g shrimp paste (belacan)
- 50 g water
- 20 g palm sugar (gula Melaka)
- ½ tsp salt, adjust to taste
- 10 g tamarind extract
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1889 kJ / 452 kcal
- Protein
- 24 g
- Karbonhidrat
- 19 g
- Yağ
- 32 g
- Doymuş Yağ
- 5 g
- Lif
- 3 g
- Sodyum
- 1344 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20min
Tom Yum Goong
30 Min
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30 Min
Teh tarik (pulled milk tea)
15min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2h 45min
Masala Squid
25 Min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1h
Nasi Lemak
45min
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 Min
Thai Steamed Fish With Lime
30 Min