Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 2200 g wody
- 3 czerwone buraki (ok. 450 g), pokrojone w ćwiartki
- 1 cytryna, ekologiczna
- 150 g sera feta, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 3 ząbki czosnku
- 60 g oliwy z oliwek
- 3 ¼ łyżeczki soli
- 2 ½ łyżeczki cukru
- 270 g makaronu, suchego, typu świderki, Lubella
- 3 łyżki ziaren słonecznika
- 10 g octu balsamicznego
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 2407.4 kJ / 575.4 kcal
- Protein
- 16.6 g
- Karbonhidrat
- 63.4 g
- Yağ
- 29 g
- Doymuş Yağ
- 8.6 g
- Lif
- 4.9 g
- Sodyum
- 2322.9 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, łososiem i koperkowym dressingiem
30min
Spaghetti z czosnkiem niedźwiedzim i rzodkiewkami
40min
Makaron pełnoziarnisty z warzywami na parze i dresingiem jogurtowym
30min
Chłodnik arbuzowy
1u. 15min
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45min
Pasta kanapkowa z bobu
45min
Pęczotto z bobem i cukinią
1h
Makaron w sosie dyniowym z serem gorgonzola
1h
Makaron z pesto pistacjowym i serem buratta
35min
Jednogarnkowy makaron z pomidorem i oliwkami
25min
Dyniowe ragout z ryżem
40min
Fettucine Alfredo
25min