Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Purée z brukwi i ziemniaków
- 800 g wody
- 1 ½ łyżeczki soli, plus dodatkowa do oprószenia ziemniaków
- 400 - 450 g brukwi, obranej, pokrojonej na kawałki
- 400 g ziemniaków, pokrojonych w ćwiartki
- 30 g mleka, 3,2% tłuszczu
- 30 g masła, miękkiego
- 2 - 3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
Sos
- 150 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 1 ząbek czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 170 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 500 g mięsa wołowego, mielonego
- 15 g mąki pszennej
- 200 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
veya 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona - 60 g koncentratu pomidorowego
- 10 g sosu Worcestershire
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki soli
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 1284 kJ / 306.7 kcal
- Protein
- 19.8 g
- Karbonhidrat
- 26.3 g
- Yağ
- 14.3 g
- Doymuş Yağ
- 6.3 g
- Lif
- 4.5 g
- Sodyum
- 716.8 mg
Alternatif tarifler
Wielkanocna zupa gulaszowa z białą kiełbasą
40min
Pasztet z brukwi
2h 5min
Mirelki sernikowe z kremem czekoladowym
2 Std. 20 Min
Groszek z jajkiem
1h
Gulasz z fasoli czarne oczko i kalmarów
5h 15min
Duszone warzywa
10min
Wołowina w piwie po flamandzku
1 Std. 45 Min
Gratin z dorsza
50min
Gołąbki z dorszem
1 Std. 20 Min
Curry z soczewicy z kurczakiem
8h 35min
Gulasz z kurczaka, chorizo i ciecierzycy
50min
Bigos z czerwonej kapusty
1 Std. 30 Min