Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 30 g oliwy z oliwek
- 60 g cebuli, pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
- 250 g miąższu dyni, np. piżmowej, Hokkaido, pokrojonego na 2 cm kawałki
- 320 g ryżu do risotto, typu Arborio, o czasie gotowania 14-15 min
- 700 g wody
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
veya 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona -
100
g sera taleggio, pokrojonego w 1 cm kostkę
veya 100 g sera camembert, pokrojonego w 1 cm kostkę - 30 g masła
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 2118.2 kJ / 506.3 kcal
- Protein
- 11.1 g
- Karbonhidrat
- 69.3 g
- Yağ
- 20.2 g
- Doymuş Yağ
- 9.1 g
- Lif
- 0.7 g
- Sodyum
- 511.5 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Spaghetti z kremowym sosem z bakłażana
35 Min
Risotto dyniowe z boczkiem
35 Min
Risotto z boczkiem i cukinią
40min
Risotto z kurkami
35 Min
Risotto z groszkiem i miętą
40min
Szafranowe risotto ze szparagami
35 Min
Risotto z boczniakami i szampanem
35 Min
Risotto z cukinii
45min
Risotto z cukinią i serem feta
30 Min
Risotto z burakami i balsamico
40min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 Min
Risotto z dynią i szpinakiem
35 Min