Risotto z dynią i serem
TM6

Risotto z dynią i serem

4.2 (214 değerlendirme)

Malzemeler

  • 30 g oliwy z oliwek
  • 60 g cebuli, pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
  • 250 g miąższu dyni, np. piżmowej, Hokkaido, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 320 g ryżu do risotto, typu Arborio, o czasie gotowania 14-15 min
  • 700 g wody
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    veya 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 100 g sera taleggio, pokrojonego w 1 cm kostkę
    veya 100 g sera camembert, pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 30 g masła

Besin Değeri
şuna göre 1 porcję
Kalori
2118.2 kJ / 506.3 kcal
Protein
11.1 g
Karbonhidrat
69.3 g
Yağ
20.2 g
Doymuş Yağ
9.1 g
Lif
0.7 g
Sodyum
511.5 mg

Gördüklerinizi beğendiniz mi? Bu ve 80 000’den fazla başka tarif sizi bekliyor!

Ücretsiz kaydol

30 günlük ücretsiz denememize kaydolun ve Cookidoo® dünyasını keşfedin. Koşulsuz şartsız.

Daha fazla bilgi

Alternatif tarifler