Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
-
20
g sera parmezan
veya 20 g sera grana padano -
100
g dyni Hokkaido, obranej, pokrojonej na kawałki
veya 100 g dyni piżmowej, obranej, pokrojonej na kawałki - 20 g cebuli
- 1 ząbek czosnku
- 10 g oliwy z oliwek
- 70 g ryżu do risotto, np. arborio
- 25 g białego wina, wytrawnego
- 250 g wody
-
½
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
veya ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej - 40 g liści szpinaku baby, świeżych
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 2097.7 kJ / 501.4 kcal
- Protein
- 14.2 g
- Karbonhidrat
- 71.6 g
- Yağ
- 15.8 g
- Doymuş Yağ
- 5 g
- Lif
- 2.8 g
- Sodyum
- 471 mg
Alternatif tarifler
Risotto dyniowe z boczkiem
35 Min
Wrapy z serem halloumi
40min
Sałatka z kaszą bulgur i dynią na ciepło
50min
Zapiekane bakłażany z sosem pomidorowym i serem feta
45 Min
Pełnoziarniste muffinki dyniowe z orzechami
1 Std. 5 Min
Sałatka z dynią i serem feta
30 Min
Risotto z dynią i serem
50min
Sałatka z pieczoną dynią i kaszą pęczak (TM5)
45 Min
Dyniowa zapiekanka z gnocchi i wołowiną
1u.
Gryczotto z grzybami i gorgonzolą
40min
Makaron w sosie dyniowym z serem gorgonzola
1u.
Jesienna zupa z pieczonego kalafiora i soczewicy
50min