Risotto z dynią i szpinakiem

Risotto z dynią i szpinakiem

4.2 77 değerlendirme
Hazırlık 15 dk
Toplam 35 dk
1 porcja

Malzemeler

  • 20 g sera parmezan
    20 g sera grana padano
  • 100 g dyni Hokkaido obranej, pokrojonej na kawałki
    100 g dyni piżmowej, obranej, pokrojonej na kawałki
  • 20 g cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 70 g ryżu do risotto np. arborio
  • 25 g białego wina, wytrawnego
  • 250 g wody
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 40 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Zorluk

kolay


Besin Değeri şuna göre 1 porcję

Sodyum 471 mg
Protein 14.2 g
Kalori 2097.7 kJ / 501.4 kcal
Yağ 15.8 g
Lif 2.8 g
Doymuş Yağ 5 g
Karbonhidrat 71.6 g

Gördüklerinizi beğendiniz mi?

Bu tarif ve 100 000'den fazla tarif sizi bekliyor!

30 günlük ücretsiz denememize kaydolun ve Cookidoo® dünyasını keşfedin. Hiçbir koşul yok.

Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgi


Bunları da beğenebilirsiniz...