Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 20 g maydanoz yaprağı, taze
- 10 g nane yaprağı
- 200 g domates, dörde bölünmüş, dolmalara kapak yapmak isterseniz ekstra 1-2 domates
- 250 g soğan, dörde bölünmüş
- 75 g zeytinyağı, dolmaların üzerlerine gezdirmek için ekstra 1 yk zeytinyağı
- 20 - 25 g dolmalık fıstık
- 35 g kuş üzümü, kurutulmuş
- 1 tk tarçın
- 1 tk kuru nane
- 1 tk karabiber
- 1 tk şeker
- 2 tk tuz
- 230 g Osmancık pirinci, sıcak suda 1 saat ıslatılıp iyice süzülmüş (bk. Öneriler)
- 8 - 9 adet yeşil dolmalık biber, orta boy, sap kısmı ve çekirdekleri çıkarılmış
- 750 g su
- limon, dörde bölünmüş, servis etmek için
- Besin Değeri
- şuna göre 1 adet
- Kalori
- 3724.5 kJ / 890.2 kcal
- Protein
- 30.3 g
- Karbonhidrat
- 197.3 g
- Yağ
- 20.4 g
- Doymuş Yağ
- 5.2 g
- Lif
- 68.3 g
- Sodyum
- 579.2 mg
Alternatif tarifler
Erişteli Yeşil Mercimek
55min
Salçalı Bulgur Pilavı
40min
Zeytinyağlı Taze Fasulye
40min
Etli Biber Dolması
1h 20min
Kuru Fasulye
10h
Elma, Havuç ve Zencefilli Mokteyl
10min
Sotelenmiş Kabak (300 g)
15min
Çikolata ve Fıstık Ezmeli Tiramisu
15min
Sotelenmiş Biberler (100 g)
Değerlendirme yok
Kuru Patlıcan Dolması
1h 30min
Pırasa ve Patatesli Kağıtta Somon
1h
Kısır
30min