Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Hamuru
- 200 g süt, oda sıcaklığında
- 10 g instant kuru hamur mayası
- 30 g toz şeker
- 80 g sıvı yağ
- 350 g un
- 10 g tuz
Üst malzemesi
- 100 g soğan, ikiye bölünmüş
- 100 g kapya biber, çekirdekleri çıkarılmış, dörde bölünmüş
- 125 g domates, çekirdekleri çıkarılmış, ikiye bölünmüş
- 40 g yeşil biber, parçalara bölünmüş
-
250
g dana kıyma, orta yağlı, birkaç parçaya bölünmüş
veya 250 g kuzu kıyma, orta yağlı, birkaç parçaya bölünmüş - ¼ - ½ tk kimyon, damak tadına göre
- ¼ - ½ tk tuz, damak tadına göre
- ¼ - ½ tk karabiber, damak tadına göre
- ¼ - ½ tk kekik, damak tadına göre
- ¼ - ½ tk pul biber, damak tadına göre (isteğe bağlı)
Birleştirme ve pişirme
- sıvı yağ, yağlamak için
- 1 - 2 yumurta sarısı, sürmek için
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 1035.2 kJ / 247.3 kcal
- Protein
- 5.8 g
- Karbonhidrat
- 30.8 g
- Yağ
- 11.3 g
- Lif
- 1.4 g
- Sodyum
- 34.4 mg
Alternatif tarifler
Hatay Usulü Sini Kebabı
50 Min
Peynirli İngiliz Çöreği “Scone”
20min
Mayasız kolay ekmek
20min
Sömelek Köfte
1 Std.
Fırında Tavuk Baget ve Coleslaw
45 Min
Üç Katlı Çikolatalı Pasta
2 Std. 30 Min
Dereotlu ve Beyaz Peynirli Ekmek
1h 20 min
Mayalı Ponçik
2h 25min
Açma
2 Std.
İzmir Köfte
1 Std. 5 Min
Kaşarlı Pide
1 Std. 45 Min
Etli Fajita
40 Min