Cihazlar ve Aksesuarlar
Cantık
Hazırlık 20 dk
Toplam 50 dk
12 adet
Malzemeler
Hamuru
-
süt oda sıcaklığında200 g
-
instant kuru hamur mayası10 g
-
toz şeker30 g
-
sıvı yağ80 g
-
un350 g
-
tuz10 g
Üst malzemesi
-
soğan ikiye bölünmüş100 g
-
kapya biber çekirdekleri çıkarılmış, dörde bölünmüş100 g
-
domates çekirdekleri çıkarılmış, ikiye bölünmüş125 g
-
yeşil biber parçalara bölünmüş40 g
-
250 g kuzu kıyma, orta yağlı, birkaç parçaya bölünmüşdana kıyma orta yağlı, birkaç parçaya bölünmüş250 g
-
kimyon damak tadına göre¼ - ½ tk
-
tuz damak tadına göre¼ - ½ tk
-
karabiber damak tadına göre¼ - ½ tk
-
kekik damak tadına göre¼ - ½ tk
-
pul biber (isteğe bağlı) damak tadına göre¼ - ½ tk
Birleştirme ve pişirme
-
sıvı yağ yağlamak için
-
yumurta sarısı sürmek için1 - 2
Zorluk
orta
Besin Değeri şuna göre 1 porsiyon
Sodyum
34.4 mg
Protein
5.8 g
Kalori
1035.2 kJ /
247.3 kcal
Yağ
11.3 g
Lif
1.4 g
Karbonhidrat
30.8 g
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Bu tarif ve 100 000'den fazla tarif sizi bekliyor!
Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgiBunları da beğenebilirsiniz...
Pancar Soslu Hellim Peynirli Mücver
1sa
Taze Otlu, Sarımsak ve Soğanlı Ekmek
1sa 10 dk
Cennet Çorbası
40 dk
Etsiz Çiğ Köfte
50 dk
Kaşarlı Pide
1sa 45 dk
Sömelek Köfte
1sa
Hatay Usulü Sini Kebabı
50 dk
Peynirli İngiliz Çöreği “Scone”
20 dk
İzmir Köfte
1sa 5 dk
Tahinli Mini Pideler
2sa 20 dk
Mayasız kolay ekmek
20 dk
Açma
2sa