Tavuklu Buddha Bowl
TM6

Tavuklu Buddha Bowl

5.0 (1 değerlendirme)

Malzemeler

Haşlanmış Pirinç

  • 1000 g su
  • 1 ½ tk tuz
  • 20 g zeytinyağı
  • 250 g basmati pirinci, yıkanmış, süzdürülmüş

Tavuk

  • 2 yk soya sosu
  • 1 yk susam yağı, kavrulmuş
    veya 1 yk zeytinyağı
  • 250 g tavuk göğsü, derisiz, kemiksiz, uzun şeritler halinde kesilmiş (3 cm kalınlığında)

Sebzeler

  • 120 g havuç, soyulmuş, uç kısımları kesilmiş
  • 200 g avokado, sert ve olgun, soyulmuş, yarıya bölünmüş
  • 180 - 200 g erik domates, sert, besleyiciye tam olarak sığacak büyüklükte (2 küçük domates)
  • 100 g kırmızı soğan, dikey olarak yarıya bölünmüş (½- 1 soğan)
  • 200 g salatalık, soyulmuş veya soyulmamış, uç kısımları kesilmiş
  • 160 g marul (yedikule marulu), kök kısmı kesilmiş, besleyicinin geniş kısmına sığmıyorsa ikiye bölünmüş

Yoğurt ve Kişniş Sosu

  • 7 dal kişniş, taze, sadece yapraklar ve süslemek içim ekstra 1 dal kişniş yaprağı
  • ½ tk tuz
  • 3 tutam toz karabiber
  • 250 g yoğurt, tam yağlı
  • 100 g mayonez
  • 4 yk kaju, kavrulmuş, tuzsuz

Besin Değeri
şuna göre 1 porsiyon
Kalori
2671.2 kJ / 638.4 kcal
Protein
23.6 g
Karbonhidrat
40.5 g
Yağ
44.3 g
Doymuş Yağ
7.4 g
Lif
8.8 g
Sodyum
1855.9 mg

Gördüklerinizi beğendiniz mi? Bu ve 80 000’den fazla başka tarif sizi bekliyor!

Ücretsiz kaydol

30 günlük ücretsiz denememize kaydolun ve Cookidoo® dünyasını keşfedin. Koşulsuz şartsız.

Daha fazla bilgi

Alternatif tarifler