Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Pilau
- 1 brown onion (approx. 120 g), cut into wedges (3-4 cm)
- 35 g ghee (see Tips)
- 1 cinnamon quill
- 6 cardamom pods (green), crushed
- 1 tsp cumin seeds
- 1 tsp black mustard seeds
- ½ tsp salt
- 3 fresh curry leaves
Rice
- 400 g basmati rice
- 870 g water
- 20 g vegetable oil
- 1 tsp salt (optional)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 2121.5 kJ / 507.1 kcal
- Protein
- 7.8 g
- Karbonhidrat
- 84.4 g
- Yağ
- 14.8 g
- Doymuş Yağ
- 6 g
- Lif
- 2.5 g
- Sodyum
- 888.4 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Tarka dal
30min
Biryani-style rice
1h 5min
Chapatis
1h
Pilau rice
30min
Classic trifle
4h
Jeera rice (Cumin rice - TM6)
45min
Biryani
1 Std. 25 Min
Mutton Peratal
1 Std. 25 Min
Pilaf with fragrant tarka
1h 20min
Poached egg pots with smoked salmon and avocado salsa
30min
Jeera rice (Cumin rice)
20min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1h 15min