Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 100 g brown onion, cut into halves
- 1 fresh long green chilli, plus extra to garnish
- 30 g ghee, melted
- 3 fresh curry leaves
- 5 g cumin seeds
- 1 cinnamon quill, broken into halves
- 2 - 3 whole cloves
- 300 g basmati rice
- 600 g water
- 10 - 20 g extra virgin olive oil
- 1 tsp sea salt
- 1 - 2 pinches saffron (optional)
- fresh coriander, leaves only, to garnish
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1653.2 kJ / 395.1 kcal
- Protein
- 6.1 g
- Karbonhidrat
- 64.9 g
- Yağ
- 12.1 g
- Doymuş Yağ
- 5.4 g
- Lif
- 2.2 g
- Sodyum
- 484.6 mg
Alternatif tarifler
Ras el hanout
10min
Pilau rice using rice mode
40 min
Biryani-style rice
1h 5 min
Indian Pilaf Rice
1h
Coconut and Coriander Chutney
5min
Palak paneer
45 min
Pilau rice
30 min
Coriander chilli chutney
5min
Vegetable Sambar
35 min
Rava payasam (TM6)
50 min
Jeera rice (Cumin rice)
20min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1h 15 min