
Uyumlu sürümler
Turkish eggs (Cilbir) on Greek yoghurt, served with toast and green salad
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Green salad
- 120 - 150 g cucumber sliced (2-3 mm)
- 40 g rocket salad leaves
- 40 g fresh spinach leaves
- 2 - 3 sprigs fresh dill leaves only
-
2 - 3
sprigs fresh mint leaves only
veya 2 - 3 sprigs fresh basil leaves only - 60 g red onion halved
- 50 g extra virgin olive oil
- ¼ - ½ tsp ground coriander
- 1 tbsp white vinegar
- 10 g freshly squeezed lemon juice
- 2 - 3 pinches sugar
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
Poached eggs and assembly
- 2 - 3 sprigs fresh dill leaves only
- ½ - 1 garlic clove
- 250 - 300 g Greek yoghurt
- 4 - 6 pinches salt
- 4 eggs
- 1500 g water
- 50 g vinegar
- 1 dash oil for greasing
- 3 tbsp butter
- 1 tsp ground smoked paprika
- ½ - 1 tsp dried chilli flakes
- ½ tsp ground sumac (isteğe bağlı)
- 2 - 4 tbsp microgreens (isteğe bağlı)
- white toast bread toasted, for serving
- fresh dill leaves only, for garnishing
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 662 kcal / 2769.8 kJ
- Protein
- 25.8 g
- Yağ
- 51 g
- Karbonhidrat
- 26.5 g
- Lif
- 3.5 g
- Doymuş Yağ
- 17.6 g
- Sodyum
- 903.3 mg