Turkish eggs (Cilbir) on Greek yoghurt, served with toast and green salad

Turkish eggs (Cilbir) on Greek yoghurt, served with toast and green salad

4.6 21 değerlendirme
Hazırlık 15 dk
Toplam 30 dk
2 portions

Malzemeler

Green salad
  • cucumber sliced (2-3 mm)
    120 - 150 g
  • rocket salad leaves
    40 g
  • fresh spinach leaves
    40 g
  • fresh dill leaves only
    2 - 3 sprigs
  • fresh mint leaves only
    2 - 3 sprigs
    2 - 3 sprigs fresh basil, leaves only
  • red onion halved
    60 g
  • extra virgin olive oil
    50 g
  • ground coriander
    ¼ - ½ tsp
  • white vinegar
    1 tbsp
  • freshly squeezed lemon juice
    10 g
  • sugar
    2 - 3 pinches
  • salt
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
Poached eggs and assembly
  • fresh dill leaves only
    2 - 3 sprigs
  • garlic clove
    ½ - 1
  • Greek yoghurt
    250 - 300 g
  • salt
    4 - 6 pinches
  • eggs
    4
  • water
    1500 g
  • vinegar
    50 g
  • oil for greasing
    1 dash
  • butter
    3 tbsp
  • ground smoked paprika
    1 tsp
  • dried chilli flakes
    ½ - 1 tsp
  • ground sumac (isteğe bağlı)
    ½ tsp
  • microgreens (isteğe bağlı)
    2 - 4 tbsp
  • white toast bread toasted, for serving
  • fresh dill leaves only, for garnishing

Zorluk

kolay


Besin Değeri şuna göre 1 portion

Sodyum 903.3 mg
Protein 25.8 g
Kalori 2769.8 kJ / 662 kcal
Yağ 51 g
Lif 3.5 g
Doymuş Yağ 17.6 g
Karbonhidrat 26.5 g

Gördüklerinizi beğendiniz mi?

Bu tarif ve 100 000'den fazla tarif sizi bekliyor!

30 günlük ücretsiz denememize kaydolun ve Cookidoo® dünyasını keşfedin. Hiçbir koşul yok.

Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgi


Bunları da beğenebilirsiniz...