
Uyumlu sürümler
Seared Scallops with Carrot and Ginger Sauce (Hestan Cue™) Metric
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Carrot and Ginger Sauce
- 2 ½ cm ginger, fresh in pieces
- 1 stalk lemon grass, fresh in pieces (2.5 cm)
- 1 serrano pepper deseeded, in pieces
- 1 shallot quartered
- 1 garlic clove
- 30 g extra virgin olive oil
- 1 lemon thin peel only, no white pith
- 10 fresh cilantro leaves
- 10 fresh mint leaves
- 225 g carrot juice
- 115 g coconut milk, canned
- 60 g white wine
- ½ tsp lime juice
- ½ tsp kosher salt Diamond Crystal®
Seared Scallops
-
12
Atlantic deep-sea scallops, fresh, designation U10
veya 12 scallops large or jumbo, previously frozen - kosher salt Diamond Crystal®, to taste
-
1
tbsp oil e.g. grapeseed, vegetable or canola, as needed
veya 1 tbsp butter, unsalted as needed - 2 garlic cloves crushed, skin on
- 2 sprigs thyme, fresh leaves only (isteğe bağlı)
- fleur de sel as needed
- 10 fresh cilantro leaves, to garnish
- 1 lime cut into wedges
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 222 kcal / 929 kJ
- Protein
- 7 g
- Yağ
- 17 g
- Karbonhidrat
- 10 g
- Lif
- 1 g
- Doymuş Yağ
- 7 g
- Sodyum
- 801 mg