
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Five Spice Powder
- 2 tbsp whole star anise
- 1 cinnamon stick broken in half
- 1 tbsp dried fennel seeds
- ¾ tbsp ground cloves
- 1 oz Sichuan peppercorns
Chinese Plum Sauce, Turkey and Vegetables
- 2 ½ oz oil divided
- 2 garlic cloves divided
- 9 oz turkey breast fillet, skinless cut in strips (½ in. x 1-1½ in.), patted dry with paper towels
- 3 pinches ground white pepper
- 1 fresh red chili deseeded, chopped
- 2 oz shallots halved
- 1 in. ginger, fresh root peeled, sliced
- 17 ½ oz purple plums pitted, halved
- 1 ½ tbsp oyster sauce
- 1 oz soy sauce, light
- 1 oz soy sauce, dark
- 49 ½ oz water divided
- 1 ½ oz brown sugar
- 2 tbsp black vinegar (e.g. Chinkiang)
- 1 tbsp fermented black beans with chili (isteğe bağlı)
- 1 tbsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Diao) (isteğe bağlı)
- 9 oz Chinese wheat noodles
- 9 oz pak choi cut diagonally in pieces (see Tip)
- 7 oz carrots, julienned (2 in. long, ¼ in. thick)
Assembly and Serving
- 3 - 3 ½ oz bamboo shoots, canned drained, cut in sticks (¼ in.)
- sesame seeds toasted, to garnish
- spring onion sliced on the bias (¼ in.)
- sesame oil to drizzle
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 656 kcal / 2748 kJ
- Protein
- 31 g
- Yağ
- 25 g
- Karbonhidrat
- 71 g
- Lif
- 6.8 g
- Doymuş Yağ
- 2 g
- Sodyum
- 1316 mg