Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 120 g pora, pokrojonego na kawałki
- 40 g oliwy z oliwek, extra virgin, plus 6 łyżeczek do skropienia
- 600 g warzyw, mieszanych (np. ziemniaków, marchewki, cukinii, selera naciowego, pomidorów, botwinki, gotowanej fasoli, dyni), pokrojonych na kawałki
- 1000 g wody
-
2
czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
veya 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 1 łyżeczka soli
- 120 g makaronu, suchego, typu ditalini lub innego drobnego makaronu, suchego
- 6 liści bazylii, świeżych, porwanych na kawałki (opcjonalnie)
- 6 - 18 łyżeczek sera parmezan, tartego, do smaku
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 1105.5 kJ / 264.2 kcal
- Protein
- 7.9 g
- Karbonhidrat
- 28.6 g
- Yağ
- 13.3 g
- Doymuş Yağ
- 2.9 g
- Lif
- 4.3 g
- Sodyum
- 699.9 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Zupa z soczewicy z kiełbasą
8 Std. 10 Min
Kapuśniak
50 min
Zupa grochowa
1h
Zupa fasolowa z pulpecikami
50 min
Zupa jarzynowa i danie na Varomie
1 godz. 45 min
Zupa warzywna z makaronem, rolada wieprzowa z warzywami, budyń i muffinki
1 godz. 40 min
Minestrone z kurczakiem
50 min
Bob czorba
13 Std. 15 Min
Marokańska zupa z ciecierzycy
40min
Zupa caldo verde
45 Min
Toskańska zupa fasolowa
50 min
Gaskońska zupa garbure z tofu
50 min