Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 1 yk tereyağı, yağlamak için
-
2
yk irmik, serpmek için
veya 2 yk yulaf gevreği ve ketentohumu, serpmek için -
250
g kavuzlu buğday
veya 250 g buğday - 1250 g su
- 10 g bal (isteğe bağlı)
-
20
g yaş maya, ufalanmış
veya 2 tk kuru maya - 50 g tam buğday unu
- 10 g balzamik sirke
- 1 tk tuz
-
100
g ay çekirdeği içi
veya 60 - 80 g karışık çekirdek (örn. kabak çekirdeği, ketentohumu) - un, serpmek için ekstra
- Besin Değeri
- şuna göre 1 dilim
- Kalori
- 409 kJ / 98 kcal
- Protein
- 4 g
- Karbonhidrat
- 12 g
- Yağ
- 4 g
Alternatif tarifler
Grissini
2h
Badem Sütü
6h 10min
Zeytinyağlı Ekmek
2hod. 10min
Glütensiz Ekmek
1h 45min
Karabuğdaylı Ekmek
2h 30min
Bol Çekirdekli Çavdar Ekmeği (Düşük Glisemik İndeksli)
1h 50min
Çavdarlı Yassı Ekmek
2hod. 10min
Yoğurtlu Ekmek
3h
Ay Çekirdekli Tam Buğday Ekmeği
5 Std.
Pufidik Glütensiz Ekmek
1h 15min
Karabuğday ve Siyez Buğdaylı Ekmek Topları
2h 30min
Keten Tohumlu ve Susamlı Pratik Ekmek
1hod. 35min