Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
-
50
g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
veya 50 g sera pecorino, pokrojonego na kawałki - 40 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 40 g masła
- 10 g oliwy z oliwek
- 300 g ryżu do risotto, np. arborio
- 40 g białego wina, wytrawnego
- 20 - 30 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
- 720 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
veya 1 kostka bulionu warzywnego, pokruszona - ½ - 1 łyżeczka soli
- 2 szczypty szafranu, mielonego
- 15 g skórki otartej z pomarańczy, ekologicznej, bez białych błonek, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 1201.8 kJ / 287 kcal
- Protein
- 7.2 g
- Karbonhidrat
- 40.7 g
- Yağ
- 10.5 g
- Lif
- 1.3 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Risotto z salsą pomidorową
40 Min
Risotto z wędzonym serem
30 dk
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35 Min
Risotto po mediolańsku
30 dk
Risotto z groszkiem i miętą
40 Min
Risotto z parmezanem
30 dk
Risotto z łososiem i bulwą kopru włoskiego
35 Min
Risotto z parmezanem
40 Min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 Min
Risotto z cukinii
45 phút
Risotto z cukinią i serem feta
30 dk
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 phút