Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 80 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 130 g jarmużu, tylko liście, pokrojonego na 3 cm kawałki, bez twardych części
- 80 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 300 g ryżu do risotto, np. arborio
- 150 g białego wina, wytrawnego
- 850 g wody
-
2
czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
veya 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 1 płaska łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 20 g masła
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 2034 kJ / 486 kcal
- Protein
- 15 g
- Karbonhidrat
- 59 g
- Yağ
- 17 g
- Lif
- 3.3 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Risotto dyniowe z boczkiem
35 Min
Zupa krem z jarmużu
30 Min
Risotto z wędzonym pstrągiem, selerem naciowym i orzechami włoskimi
45 Min
Risotto z groszkiem i miętą
40 Min
Szpinakowe gryczotto z kurkami
30 Min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 Min
Frittata z jarmużem i ziemniakami
1h 10min
Risotto z cukinii
45 Min
Risotto z cukinią i serem feta
30 Min
Risotto z burakami i balsamico
40 Min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 Min
Kaszotto z grzybami
40 Min