Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 10 g grzybów, suszonych np. podgrzybków, pokruszonych
- 150 g wody, gorącej
- 120 g cebuli, przekrojonej na pół
- 600 g wieprzowiny np. łopatki lub szynki, pokrojonej w 2 cm kostkę
-
20
g smalcu
veya 20 g oleju rzepakowego - 200 g soku z kiszonej kapusty
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
veya 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 płaska łyżeczka kminku
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 50 g chleba, razowego, bez skórki, pokruszonego
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 2070.3 kJ / 494.5 kcal
- Protein
- 29.6 g
- Karbonhidrat
- 12.3 g
- Yağ
- 38 g
- Lif
- 3.1 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Karkówka po karkonosku
1sa 50 dk
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1h 40 phút
Kremowa potrawka z kurczaka
55 Min
Gulasz z polentą
2h
Gulasz wieprzowy z dynią i pieczarkami
1sa 35 dk
Gulasz z drobiowych serc i pieczarek
2 Std. 25 Min
Gruziński rosół z mięsem z kurczaka i żółtkami (czichirtma)
3sa
Zupa caldo verde
45 phút
Knelki z piersi kurczaka
1 Std. 20 Min
Boeuf Stroganow
1sa 10 dk
Ragout z jagnięciny
1sa 10 dk
Gulasz ziemniaczany
1sa 10 dk