Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 200 g boczku parzonego, w plastrach, grubość ok. 5 mm
- 60 g masła, pokrojonego na kawałki
- 70 g mąki pszennej
- 1200 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
veya 2 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone - 1 ½ łyżki musztardy Dijon
- 1 ½ łyżki musztardy francuskiej
- 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej (isteğe bağlı)
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu, mielonego
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- ½ pęczka szczypiorku, świeżego, drobno posiekanego
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 3152 kJ / 756 kcal
- Protein
- 12 g
- Karbonhidrat
- 19 g
- Yağ
- 70 g
- Lif
- 3.3 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Zupa chrzanowa z jajkiem przepiórczym
50 Min
Zupa krem z wędzonym łososiem
20 Min
Zupa selerowo-gruszkowa
50 Min
Kremowa zupa z serem pleśniowym
30 Min
Zupa z porem i mięsem mielonym
40 Min
Zupa czosnkowa
55min
Sycąca zupa krem z fasoli z jabłkiem i majerankiem
45 Min
Zupa cebulowa
1 Std.
Zupa z ziemniakami i maślanką (dziadówka)
40 Min
Zupa krem z czarnej fasoli
20 Min
Zupa z orzeszków ziemnych
40 Min
Zupa serowa z porem
30 Min