Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 350 g kapusty włoskiej, bez twardych części, pokrojonej na 5 cm kawałki
- 30 g masła
- 350 g ziemniaków, pokrojonych w 1,5-2 cm kostkę
- 250 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej np. śląskiej, toruńskiej, pokrojonej w 5 mm plastry
- 900 g wody
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki kminku, mielonego
- 1 łyżeczka majeranku, suszonego
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej (isteğe bağlı)
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
veya 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 1138.4 kJ / 272.1 kcal
- Protein
- 8.9 g
- Karbonhidrat
- 17.3 g
- Yağ
- 19.2 g
- Doymuş Yağ
- 7.7 g
- Lif
- 3.9 g
- Sodyum
- 678.1 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Kartoflanka
55 min
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13 godz. 50 min
Zupa caldo verde
45 min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50 Min
Rozgrzewająca zupa z boczkiem i jarmużem
50 Min
Kapuśniak z młodej kapusty
40 Min
Kapuśniak
50 Min
Toskańska zupa fasolowa
50 Min
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40 Min
Kapuśniak zabielany z ziemniakami
1 godz.
Zupa grochowa z chorizo
45 min
Kapuśniak kaszubski
45 min