Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 350 g kapusty włoskiej, bez twardych części, pokrojonej na 5 cm kawałki
- 30 g masła
- 350 g ziemniaków, pokrojonych w 1,5-2 cm kostkę
- 250 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej np. śląskiej, toruńskiej, pokrojonej w 5 mm plastry
- 900 g wody
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki kminku, mielonego
- 1 łyżeczka majeranku, suszonego
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej (isteğe bağlı)
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
veya 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 1138.4 kJ / 272.1 kcal
- Protein
- 8.9 g
- Karbonhidrat
- 17.3 g
- Yağ
- 19.2 g
- Doymuş Yağ
- 7.7 g
- Lif
- 3.9 g
- Sodyum
- 678.1 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Zupa kapuściano-paprykowa z szynką drobiową
40min
Kapuśniak
50min
Zupa grochowa
1 Std.
Kapuśniak z młodej kapusty
40min
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50min
Kapuśniak kaszubski
45min
Rozgrzewająca zupa z boczkiem i jarmużem
50min
Krupnik z grzybami
45min
Zupa caldo verde
45min
Zupa brukselkowo-serowa
35min
Wegetariański kapuśniak z białej kapusty
40min