Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Mürbeteig
- 80 g Zucker
- 1 Zitrone, Bio, davon 2 Streifen Schale dünn abgeschält (à 1 x 4 cm), Saft ausgepresst (25 g)
- 120 g Butter, kalt, in Stücken
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- ½ TL Weinstein-Backpulver
- 1 Prise Salz
- 1 Ei (Kl. M)
- 30 g Sahne
Füllung
- 30 g Brötchen, vom Vortag
- 50 g Mandeln
- 50 g Butter, weich
- 600 g Birnen (nicht zu weich), geschält, geviertelt, entkernt
- 75 g Zucker
- 50 g Birnen, getrocknet
- 20 g Birnengeist
- ½ TL Zimt
Marzipansauce und Fertigstellung
- 4 Eigelb (Kl. M)
- 1 EL Sahne
- 60 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 250 g Milch
- 40 g Zucker
- 20 g Mandellikör (z.B. Amaretto)
- 1 EL Puderzucker
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Stück
- Kalori
- 1545 kJ / 369 kcal
- Protein
- 6 g
- Karbonhidrat
- 43 g
- Yağ
- 17 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Mürbteiggalette mit Steinobst und Pistaziencreme
1h 15min
Apfelstrudel
1u. 20min
Cranberry-Nuss-Zimt-Schnecken
5 godz. 30 min
Mandel-Mohn-Strudel mit Marzipan
2u. 45min
Topfen-Marillen-Strudel
1h 30 min
Pfirsich-Biskuitrolle
2h 10min
Topfenstrudel
2h 10min
Strudelgrundteig
45 min
Nussstrudel
2h 30min
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1u.
Süßer Mürbeteig
1h 50min
Basis-Hefeteig für süßes Gebäck
2u.