Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 200 g basmati rice
- 1550 g water
- 100 g onions, cut into quarters
- 20 g oil
- 700 g lamb shoulder meat, in bite-size cubes, fat removed
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 ½ tsp salt
- ½ tsp pepper, freshly ground
- 350 g aubergine, peeled and cut into slices (2 cm)
- toasted pine nuts, to garnish
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 2653 kJ / 634 kcal
- Protein
- 43.5 g
- Karbonhidrat
- 64.8 g
- Yağ
- 22.4 g
Alternatif tarifler
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13h 30min
Curry lamb soup (TM5)
5 Std. 10 Min
Mouhallabieh (milk pudding)
4 godz. 30 min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1 Std. 30 Min
Semolina cake (namoura)
1 godz. 50 min
Milk pudding (mouhallabieh)
15 Min
Garlic dip (toum)
15 Min
Spiced lamb flatbread
1 godz. 50 min
Salmon kabsa
35 Min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 Std. 35 Min
Chicken with rice
1h
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2 Std. 30 Min