Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 200 g basmati rice
- 1550 g water
- 100 g onions, cut into quarters
- 20 g oil
- 700 g lamb shoulder meat, in bite-size cubes, fat removed
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 ½ tsp salt
- ½ tsp pepper, freshly ground
- 350 g aubergine, peeled and cut into slices (2 cm)
- toasted pine nuts, to garnish
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 2653 kJ / 634 kcal
- Protein
- 43.5 g
- Karbonhidrat
- 64.8 g
- Yağ
- 22.4 g
Alternatif tarifler
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13 godz. 30 min
Sweet cheese pastry (knafeh)
3hod.
Semolina cake (namoura)
1h 50min
Garlic dip (toum)
15min
Za'atar flat bread (mankouche)
1 godz. 35 min
Za'atar bread rolls
2 Std.
Okra and meat stew (bamia)
1h
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2hod. 30min
Red lentil soup with cumin
55 Min
Middle eastern stuffed chicken
2 Std. 25 Min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 godz. 35 min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30min