Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Rice and chicken
-
400
g Egyptian rice
veya 400 g short-grain rice - 2 tbsp Arabian spice mix
- 1 tsp ground cinnamon
- 2 tsp salt
- 2 pinch pepper, freshly ground
- 1000 g chicken breasts, cut into strips
- 50 g olive oil, plus extra for drizzling
- 100 g onions, cut in halves
- 200 g beef mince
- 1000 g water
- ½ tsp ground nutmeg
- 3 dried bay leaves
Sauce
- 40 g butter, cut in pieces
- 60 g flour
Garnish and serving
- 20 g almonds, roasted
- 20 g pine nuts, roasted
- 20 g unsalted pistachio nuts, roasted
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 2782 kJ / 665 kcal
- Protein
- 54.4 g
- Karbonhidrat
- 63 g
- Yağ
- 21.7 g
Alternatif tarifler
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13h 30min
Fruit nectar
10min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30min
Sweet cheese pastry (knafeh)
3h
Semolina cake (namoura)
1 Std. 50 Min
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Fish tagine with tahini
1h 15min
Koshari stew
45min
Lamb with rice and aubergines (maghlobat badenjan)
1h 20min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 Std. 35 Min
Chicken with bulgur and vegetables
3 godz. 5 min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2 Std. 30 Min