Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Rice and chicken
-
400
g Egyptian rice
veya 400 g short-grain rice - 2 tbsp Arabian spice mix
- 1 tsp ground cinnamon
- 2 tsp salt
- 2 pinch pepper, freshly ground
- 1000 g chicken breasts, cut into strips
- 50 g olive oil, plus extra for drizzling
- 100 g onions, cut in halves
- 200 g beef mince
- 1000 g water
- ½ tsp ground nutmeg
- 3 dried bay leaves
Sauce
- 40 g butter, cut in pieces
- 60 g flour
Garnish and serving
- 20 g almonds, roasted
- 20 g pine nuts, roasted
- 20 g unsalted pistachio nuts, roasted
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 2782 kJ / 665 kcal
- Protein
- 54.4 g
- Karbonhidrat
- 63 g
- Yağ
- 21.7 g
Alternatif tarifler
Avgolemono (chicken soup with egg and lemon)
1 Std. 15 Min
Potato, Tomato and Kofta Gratin with Pepper Sauce
1 Std. 35 Min
Kashta cream
10min
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13 godz. 30 min
Sweet cheese pastry (knafeh)
3h
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2 Std.
Za'atar bread rolls
2 Std.
Okra and meat stew (bamia)
1 Std.
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2 godz. 30 min
Lamb with rice and aubergines (maghlobat badenjan)
1 Std. 20 Min
Chicken moghrabieh
1h 25 min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1 Std. 30 Min