Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 80 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 60 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 30 g pora, pokrojonego na kawałki
- 200 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 500 g cielęciny, bez kości, pokrojonej na 2 cm kawałki
- 1000 g wody
- 1 liść laurowy, suszony
- 2 ziarna ziela angielskiego
- 1 łyżeczka lubczyku, suszonego
- 65 g kaszy jaglanej, opłukanej, sparzonej wrzątkiem na sitku
- 1 ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 708 kJ / 169 kcal
- Protein
- 19.3 g
- Karbonhidrat
- 18.1 g
- Yağ
- 3.3 g
- Lif
- 2.8 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Barszcz biały wielkanocny
1h 10min
Zupa jarzynowa z klopsikami z cielęciny
1h 45 min
Krupnik
40min
Zupa ogórkowa
30min
Barszcz czerwony z mięsem
1h 5min
Zupa gulaszowa z ciecierzycą i cielęciną (dla dzieci)
45min
Zalewajka
1h
Krupnik z grzybami
45min
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13 godz. 50 min
Gulasz cielęcy
1h 15min
Barszcz ukraiński
1 godz. 35 min
Rosół na wołowinie
2h 15min