Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 5 g kolendry, świeżej
- 2 ząbki czosnku
- 200 g zielonej papryki, pokrojonej na kawałki
- 150 g cebuli, przekrojonej na pół
- 30 g oliwy z oliwek
- 100 g orzeszków ziemnych, prażonych, niesolonych
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 400 g batatów, pokrojonych w 3 cm kostkę
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
veya 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona - ¼ - ½ łyżeczki soli
- 150 g wody
- 650 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonych w 3 cm kostkę
- 240 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki, odsączonej z zalewy
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 2633 kJ / 628 kcal
- Protein
- 55 g
- Karbonhidrat
- 42 g
- Yağ
- 23 g
- Lif
- 13.3 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Kurczak w jogurtowym sosie curry
40min
Danie z kurczaka z makaronem i słodkim sosem BBQ
50min
Jambalaya
1u.
Kurczak po myśliwsku
50min
Kurczak słodko-kwaśny z ryżem
50min
Kurczak w za'atarze z zieloną soczewicą
2u.
Curry z soczewicy z kurczakiem
8 Std. 35 Min
Gulasz z kurczaka, chorizo i ciecierzycy
50min
Gulasz z kurczakiem, chorizo i ziemniakami
50min
Indyjski kurczak w jogurcie
1u.
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35min
Gulasz drobiowy z pomidorami i fasolą
35min