Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 300 g czerwonych buraków, małych, nieobranych
- 10 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do skropienia buraków
- 250 g bulwy kopru włoskiego, pokrojonej na kawałki
- 100 g jabłek, pokrojonych na kawałki
- 150 g pora, pokrojonego w 1 cm plastry
- 10 - 15 g octu balsamicznego
- 900 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
veya 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - ½ łyżeczki miodu, wielokwiatowego
- sól, do smaku
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 320.9 kJ / 76.7 kcal
- Protein
- 1.7 g
- Karbonhidrat
- 14.5 g
- Yağ
- 2 g
- Doymuş Yağ
- 0.3 g
- Lif
- 3.6 g
- Sodyum
- 72.6 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Zupa krem z dyni z gruszką
55min
Zupa krem z fioletowych warzyw
45 min
Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym
30min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 min
Krem marchewkowo-imbirowy z soczewicą
50min
Zupa z pieczonej dyni
50min
Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami
1h 30 min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25min
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1h 40min
Zupa krem z buraków i szaszłyki warzywne z tofu na parze
1u.
Zupa dyniowo-marchewkowa
50min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55min