Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 3 pieces mastiha
- 1 tsp mahlepi (see Tips)
- 100 g sugar, plus 1 tsp extra
- 100 g full cream milk
- 2 tsp dried instant yeast (see Tips)
- 3 eggs, plus 1 egg beaten, for glazing
- 450 g baker's flour, plus extra for dusting
- 1 pinch salt
- 70 g unsalted butter, softened
- flaked almonds, for decorating (optional)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1023.4 kJ / 243.7 kcal
- Protein
- 6.8 g
- Karbonhidrat
- 38 g
- Yağ
- 6.9 g
- Doymuş Yağ
- 3.5 g
- Lif
- 1.8 g
- Sodyum
- 41.9 mg
Alternatif tarifler
Rizogalo (Greek rice pudding)
1hod. 10min
Crostata di marmalata (Italian jam tart)
2h 35min
Greek Easter Bread (Tsoureki)
2h 20min
Mouhallabieh (milk pudding)
4h 30min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2 Std.
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Red lentil soup with cumin
55min
Kourabiedes (Greek moon biscuits)
1h
Greek Easter biscuits (Koulourakia)
1h 15min
Soutzoukakia ("little sausages") with rice
1h
Greek Rice Pudding (Rizogalo)
1hod. 10min
Keftethes (Greek meatballs)
40min