Risotto z boczkiem i pieczarkami

Risotto z boczkiem i pieczarkami

4.5 1.2K değerlendirme
Hazırlık 15 dk
Toplam 40 dk
2 porcje

Malzemeler

  • 200 g wody
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l)
  • 30 g sera parmezan przekrojonego na pół
  • 3 ząbki czosnku
  • 80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 200 g pieczarek przekrojonych na pół
  • 170 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 120 g ryżu do risotto np. arborio
  • 50 g białego wina, wytrawnego
  • ⅓ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 gałązka rozmarynu, świeżego
  • 10 g masła

Zorluk

kolay


Besin Değeri şuna göre 1 porcję

Sodyum 2149 mg
Protein 27.5 g
Kalori 2579 kJ / 616 kcal
Yağ 30.5 g
Lif 4.5 g
Doymuş Yağ 7 g
Karbonhidrat 57 g

Gördüklerinizi beğendiniz mi?

Bu tarif ve 100 000'den fazla tarif sizi bekliyor!

30 günlük ücretsiz denememize kaydolun ve Cookidoo® dünyasını keşfedin. Hiçbir koşul yok.

Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgi


Bunları da beğenebilirsiniz...