Taze Otlu Kuzu, Bezelye Püresi ve Kuşkonmaz
TM6 TM5

Taze Otlu Kuzu, Bezelye Püresi ve Kuşkonmaz

(Değerlendirme yok)

Malzemeler

Taze Otlu Kuzu

  • 700 - 720 g kuzu pirzola (2 bütün parça), her biri yakl. 360 g, kalın yağ tabakası çıkarılmış
  • tuz, damak tadınıza göre
  • karabiber, damak tadınıza göre
  • 1 dilim beyaz tost ekmeği, kenarlarıyla birlikte, küçük parçalara bölünmüş
  • 2 diş sarımsak
  • 5 g maydanoz, sadece yaprakları
  • ½ tk kuru kekik
  • 1 limonun kabuğu, sadece sarı kısımları, ince rendelenmiş
  • 20 g zeytinyağı, ekstra 0.5 tk zeytinyağı
  • 20 g tereyağı, ekstra 0.5 tk tereyağı
  • 1 yk Dijon hardalı
    veya 1 yk hardal

Bezelye Püresi ve Kuşkonmaz

  • 500 g kaynar su
  • 250 g bezelye, dondurulmuş, çözdürülmüş
  • 350 g kuşkonmaz, odunsu kısımları kesilip atılmış
  • 30 g krema, yüksek yağ oranlı
  • 20 g tereyağı, yumuşak
  • ½ tk tuz
  • 2 tutam karabiber

Besin Değeri
şuna göre 1 porsiyon
Kalori
3064.6 kJ / 732.5 kcal
Protein
55.3 g
Karbonhidrat
17.6 g
Yağ
48.6 g
Doymuş Yağ
20.6 g
Lif
5.9 g
Sodyum
1072.8 mg

Gördüklerinizi beğendiniz mi? Bu ve 80 000’den fazla başka tarif sizi bekliyor!

Ücretsiz kaydol

30 günlük ücretsiz denememize kaydolun ve Cookidoo® dünyasını keşfedin. Koşulsuz şartsız.

Daha fazla bilgi

Alternatif tarifler