Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Taze Otlu Kuzu
- 700 - 720 g kuzu pirzola (2 bütün parça), her biri yakl. 360 g, kalın yağ tabakası çıkarılmış
- tuz, damak tadınıza göre
- karabiber, damak tadınıza göre
- 1 dilim beyaz tost ekmeği, kenarlarıyla birlikte, küçük parçalara bölünmüş
- 2 diş sarımsak
- 5 g maydanoz, sadece yaprakları
- ½ tk kuru kekik
- 1 limonun kabuğu, sadece sarı kısımları, ince rendelenmiş
- 20 g zeytinyağı, ekstra 0.5 tk zeytinyağı
- 20 g tereyağı, ekstra 0.5 tk tereyağı
-
1
yk Dijon hardalı
veya 1 yk hardal
Bezelye Püresi ve Kuşkonmaz
- 500 g kaynar su
- 250 g bezelye, dondurulmuş, çözdürülmüş
- 350 g kuşkonmaz, odunsu kısımları kesilip atılmış
- 30 g krema, yüksek yağ oranlı
- 20 g tereyağı, yumuşak
- ½ tk tuz
- 2 tutam karabiber
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 3064.6 kJ / 732.5 kcal
- Protein
- 55.3 g
- Karbonhidrat
- 17.6 g
- Yağ
- 48.6 g
- Doymuş Yağ
- 20.6 g
- Lif
- 5.9 g
- Sodyum
- 1072.8 mg
Alternatif tarifler
Mantarlı Ay Çekirdeği Ezmesi
Brak ocen
Armut ve Nar ile Buharda Pancar Püresi
1h 5 min
Karnabahar Püresi Eşliğinde Sebzeli Balık Fileto
40 min
Asya Usulü Salata Sosu
Brak ocen
Ballı Glaze Havuç (vakumda pişirme)
1h 10min
Tam Tahıllı Cevizli Granola
1h 10min
Çilek ve Zencefilli Mokteyl
Brak ocen
Frambuazlı Salata Sosu
10 Min
Pirinç salatası
1h
Fırında Kuzu Kol, Parmesanlı Polenta ve Brokoli
16h
Avokadolu Humus
15 Min
Karides Sote
10 Min