Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Taze Otlu Kuzu
- 700 - 720 g kuzu pirzola (2 bütün parça), her biri yakl. 360 g, kalın yağ tabakası çıkarılmış
- tuz, damak tadınıza göre
- karabiber, damak tadınıza göre
- 1 dilim beyaz tost ekmeği, kenarlarıyla birlikte, küçük parçalara bölünmüş
- 2 diş sarımsak
- 5 g maydanoz, sadece yaprakları
- ½ tk kuru kekik
- 1 limonun kabuğu, sadece sarı kısımları, ince rendelenmiş
- 20 g zeytinyağı, ekstra 0.5 tk zeytinyağı
- 20 g tereyağı, ekstra 0.5 tk tereyağı
-
1
yk Dijon hardalı
veya 1 yk hardal
Bezelye Püresi ve Kuşkonmaz
- 500 g kaynar su
- 250 g bezelye, dondurulmuş, çözdürülmüş
- 350 g kuşkonmaz, odunsu kısımları kesilip atılmış
- 30 g krema, yüksek yağ oranlı
- 20 g tereyağı, yumuşak
- ½ tk tuz
- 2 tutam karabiber
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 3064.6 kJ / 732.5 kcal
- Protein
- 55.3 g
- Karbonhidrat
- 17.6 g
- Yağ
- 48.6 g
- Doymuş Yağ
- 20.6 g
- Lif
- 5.9 g
- Sodyum
- 1072.8 mg
Alternatif tarifler
Provencal Baharatlı Şeftalili Tavuk ve Basmati Pilavı
1h
Tavuk, Pırasa ve Ispanaklı Risotto
30min
Rendelenmiş Havuç Salatası
10min
Rokforlu ve etli pırasa çorbası
30min
Uzakdoğu Sebzeleri Eşliğinde Beş Baharatlı Mantarlı Ördek ve Pirinç Pilavı
1h 5min
Nohut ve Bulgurlu Bowl
30min
Portakallı Sıcak Şarap
20min
Pırasa ve Patatesli Kağıtta Somon
1h
Limon, Maydanoz ve Dereotu Aromalı Somon (vakumda pişirme)
1u. 40min
Buharda pişmiş balık filetoları
25min
Hindistan Cevizi Sütlü Kakaolu Puding
15min
Humus
1h