![Hainanese chicken with rice Hainanese chicken with rice](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a152c5adc1abd46d71399240f57efc12/Derivates/9d25e86ab1f6cb21dd70a8391420a63f51390a83.jpg)
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 1 whole chicken (approx. 1.7 kg) or 2 whole chickens (approx. 1 kg each)
- 2 - 3 tsp sea salt
Chilli sauce
- 6 - 8 fresh long red chilli
- 4 cm piece fresh ginger, cut into slices
- 2 garlic cloves
- 50 g freshly squeezed lime juice
- 1 - 2 pinches sea salt, to season
Rice and chicken
- 2 eschalots, cut into halves
- 2 garlic clove
- 5 cm piece fresh ginger, cut into slices
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 1000 g water, plus extra to cook
- 2 tsp Chicken stock paste
- 1 spring onion/green onion, cut into halves
- 1 tbsp sesame oil, plus an extra ½ tsp
- 350 g jasmine rice
- 2 pandan leaves
- 1 tbsp soy sauce
- ¼ tsp sugar
- 1 cucumber, cut into slices
- 4 tomatoes, cut into slices
- fresh coriander, leaves only, to garnish
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 3495.9 kJ / 835.6 kcal
- Protein
- 49.5 g
- Karbonhidrat
- 63 g
- Yağ
- 42.3 g
- Doymuş Yağ
- 11 g
- Lif
- 3.8 g
- Sodyum
- 1150.6 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Dani Valent's Basque cheesecake
2h 10 min
All-in-one chicken Congee
35min
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1 godz. 25 min
Mini Basque cheesecakes (Dani Valent)
2 godz. 25 min
Stir Fried Whole Fish
20 Min
Thai Steamed Fish With Lime
30min
Tomato-egg drop soup
20 Min
Kacang Botol Goreng Bercili (Stir Fried Four Angled Bean With Chilli)
15min
Cantonese Steamed Fish
40min
Tom Yam Mee Hoon
30min
Hainan Chicken Rice, Vegetable Soup, Steamed Egg
1 godz. 25 min
Hand Ripped Cabbage
20 Min