Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Prawn Marinade
- 250 g prawns, peeled, deveined
- 20 g chilli powder
- 10 g lemon juice
- 5 g palm sugar
- 20 g water
- 1 tsp turmeric powder
- ½ tsp cumin powder
- 1 pinch fennel powder
- ½ tsp coriander powder
- ½ tsp curry powder
- 1 pinch garam masala
- 1 tsp salt, adjust to taste
- ¼ tsp ground black pepper
Biryani
- 15 g ghee
- 25 g cooking oil
- 2 onions, thinly sliced
- 1 tbsp ginger garlic paste (see tip)
- 1 cinnamon stick
- 2 cloves
- 2 cardamom pods
- 1 tsp fennel seeds
- 1 tsp cumin seeds
- 2 dried bay leaves
- 1 green chilli, deseeded, thinly sliced
- ¼ tsp garam masala
- 1 tomato, cut in small cubes
- 1 tbsp Greek yogurt
- 20 g coriander leaves
- 20 mint leaves
- 20 g raisins, plus extra for garnishing
- 1100 g water
- ½ tsp salt
- 250 g Basmati rice, rinsed
- 50 g coconut milk
- 20 g cashew nuts, toasted, to garnish
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1434 kJ / 343 kcal
- Protein
- 13 g
- Karbonhidrat
- 49 g
- Yağ
- 11 g
- Doymuş Yağ
- 4 g
- Lif
- 3 g
- Sodyum
- 462 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Nasi Arab (Arabian Rice)
45min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35min
Thai Green Curry Chicken
30min
Mutton Peratal
1 Std. 25 Min
Ghee Roasted Chicken
1 Std. 15 Min
Bamia (Okra Lamb Stew)
1 Std. 50 Min
Malabar Prawn Curry
1 Std. 25 Min
Prawn Curry
30min
Sup Kambing (Aromatic Lamb Soup)
2j 20 menit
Sri Lankan Chicken Curry (Koththu Roti)
1h 5min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2h 45min
Daging Kicap Meletup (Spicy Soy Beef)
45min